
کارشناس ارشد روانشناسی بالینی در کارگاه مهارت ارتباط موثر بین زوجین که در مدرسه علمیه خواهران هاجر شهرستان خمین برگزار شد، به اهمیت ارتباط مؤثر در میان زوجین و نقش آن در استحکام خانواده تأکید کرد و به تشریح چند مهارت مهم و کلیدی بین همسران پرداخت.
به گزارش پایگاه خبری و رسانهای حوزههای علمیه خواهران/ مرکزی، کارگاه مهارت ارتباط مؤثر بین زوجین با حضور خانم مولایی کارشناس ارشد روانشناسی بالینی در مدرسه علمیه خواهران هاجر شهرستان خمین برگزار شد.
خانم مولایی در این کارگاه که اهمیت ارتباط مؤثر در میان زوجین و نقش آن در استحکام خانواده مورد بررسی قرار گرفت، با استناد به آیه ۲۱ سوره روم “وَمِنْ آیَاتِهِ أَنْ خَلَقَ لَکُمْ مِنْ أَنْفُسِکُمْ أَزْوَاجًا لِتَسْکُنُوا إِلَیْهَا وَجَعَلَ بَیْنَکُمْ مَوَدَّةً وَرَحْمَةً…”، مودت و رحمت بین زوجین را عامل مستقیم استحکام خانواده، سلامت جامعه و تربیت فرزندان دانست.
وی با اشاره به محبت و عطوفت بهعنوان اساس رابطه همسران افزود: اگر مهارتهای ارتباطی در کنار محبت نباشد، زوجین در زندگی با مشکلات زیادی روبرو میشوند.
مولایی در ادامه به تشریح چند مهارت مهم و کلیدی بین همسران پرداخت و گوش دادن و شنیدن را از جمله این مهارتها دانست و گفت: گوش دادن همراه با تماس چشمی مفید است و بازتاب طرف مقابل را در بر دارد.
مولایی همچنین به مهارت بیان احساسات و نیازها به روش صحیح اشاره کرد و گفت: با کلمه «من» شروع کنید، مثلاً «من ناراحتم، عصبانی ام»، نیاز و احساس خود را بیان کنید نه اینکه زوج را طرف مورد خطاب قرار دهید.
وی به مهارت کنترل خشم و حل تعارض به روش صحیح اشاره کرد و گفت: موقع خشم سه نوع رفتار از انسان سر می زند: خشم همراه با فریاد و داد، رفتار منفعلانه (دادن حق به طرف مقابل) و رفتار جرآت مندانه و مقتدرانه. نباید با فریاد با طرف مقابل وارد عمل شد.
وی در پایان، روش های کنترل خشم و استرس را با تکنیک های حل مساله، تکنیک وقفه، تکنیک ابراز محبت و قدردانی توضیح داد و به زوجین توصیه کرد با شناخت مهارتهای روان شناختی، مهارت ایجاد زمان مناسب برای کارهای اشتراکی، مهارت تقویت دوجانبه و مهارت ابراز ارتباط شفاف بیشتر آشنا شوند.
انتهای پیام/
نظر شما