عطار نیشابوری آوای عشق و انسانیت در ادبیات فارسی است

مدرس مدرسه علمیه تخصصی الزهرا (س) ساری گفت: در دل ادبیات فارسی یک نام وضوح برجسته است و آن عطار نیشابوری است، شاعری که با کلامش انسانیت را به کمال می‌نامد و عشق را به عرفان پیوند می‌زند.

به گزارش پایگاه خبری و رسانه‌ای حوزه‌های علمیه خواهران/مازندران، خانم اعظم پرنیان مدرس مدرسه علمیه تخصصی الزهرا(س) ساری، در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه، گفت: عطار نیشابوری به عنوان یک شاعر بزرگ در زبان فارسی شناخته می‌شود، او در اشعار خود به درد و رنج مردم و اجتماع خود اشاره کرده و تلاش کرده تا با بیان این موضوعات، راهی برای تعالی روح بشر ارائه دهد.

وی در ادامه با تأکید براینکه مهم‌ترین موضوعی که در آثار عطار به چشم می‌خورد، خودشناسی است، افزود: او بر این باور است که انسان باید خود را بشناسد تا بتواند به رشد و کمال برسد، این موضوع در بسیاری از مثنوی‌های او به عنوان یک محور اصلی مورد تأکید قرار گرفته است.

استاد پرنیان در ادامه افزود: عطار همچنین بر احترام به انسان به عنوان خلیفه حق و نماینده او در زمین تأکید می‌کند، این نگاهِ به انسان به عنوان یک موجود با ارزش و دارای جایگاه خاص در جهان، از نکات مهم در فلسفه و شعر او است.

وی همچنین در ادامه بیان کرد: عرفان نیز یکی از بن‌مایه‌های اساسی شعر و نثر عطار است، او با نگاه هنری به دین و مذهب، تلاش کرده تا شریعت را با عشق و عاطفه تلطیف کند، این رویکرد او به دین و عرفان، زندگی را برای انسان زیباتر می‌کند.

پرنیان ادامه داد: عشق به کمال و تلاش برای رسیدن به آن از دیگر موضوعات مهم در اشعار عطار است، او با بیان این موضوعات، انسان‌ها را به سمت کمال و تعالی فرا می‌خواند، این عشق به کمال در کنار مردم‌داری و توجه به نیازهای اجتماعی، از ویژگی‌های بارز شعر او است.

مدرس حوزه در پایان خاطرنشان کرد: می‌توان گفت که شعر عطار نه تنها از نظر هنری و ادبی ارزشمند است، بلکه از نظر فلسفی و اخلاقی نیز دارای عمق و معنای بسیاری است، او با بیان مفاهیم عمیق و انسانی، تلاش کرده تا زندگی انسان‌ها را غنی‌تر و معنادارتر کند.

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha