مذاکره از موضع قدرت یا تسلیم در برابر دشمن؟ / نگاه واقع‌بینانه به سیاست خارجی و اقتصاد

مدرس مدرسه علمیه حضرت نرجس(س) ساری گفت: تجربه تاریخی مذاکرات نشان می‌دهد اعتماد به دشمن نتیجه‌ای جز خسارت ندارد و راه‌حل مشکلات کشور، اتکا به توان داخلی و حرکت در مسیر عقلانیت و عزت است. وی مقاومت را نسخه‌ای کارآمدتر از سازش دانست و طلاب را به نقش‌آفرینی در جهاد تبیین فراخواند.

به گزارش پایگاه خبری و رسانه‌ای حوزه‌های علمیه خواهران/ مازندران، ام لیلا ملازاده، در نشست بصیرتی با عنوان《تبیین ابعاد مختلف مذاکرات جمهوری اسلامی ایران با غرب و پیامدهای آن》در جمع طلاب و اساتید مدرسه علمیه حضرت نرجس (سلام‌الله علیها ) با اشاره به نگاه دوگانه‌ای که در جامعه نسبت به راه‌حل مشکلات اقتصادی کشور وجود دارد، اظهار کرد: برخی رفع تحریم‌ها را راه‌حل می‌دانند و عده‌ای دیگر همچون مقام معظم رهبری، راه‌حل را در مقاومت، تولید، سرمایه‌گذاری داخلی و فعال‌سازی ظرفیت‌های بومی کشور می‌دانند.

وی با اشاره به اینکه رهبر معظم انقلاب مذاکره را به‌طور کلی نفی نکرده‌اند، گفت: تأکید رهبری این است که مذاکره باید از موضع قدرت، با هوشمندی و عقلانیت باشد. در غیر این صورت، نه‌تنها فایده‌ای ندارد بلکه باعث زیان خواهد شد. مذاکره نباید از موضع ضعف باشد و ما باید با تکیه بر قدرت خود، نه وابستگی به دشمن، وارد هر نوع مذاکره‌ای شویم.

خانم ملازاده در ادامه با بیان تجربه تاریخی مذاکرات در دولت‌های مختلف، گفت: حتی در دولت‌هایی که نگاه مثبتی به غرب داشتند، مانند دولت آقای خاتمی، نتیجه مذاکرات چیزی جز عدم تعهد آمریکا نبود. در آن زمان نیز هیچ‌یک از وعده‌های طرف آمریکایی تحقق نیافت؛ این روند در دولت‌های بعدی نیز تکرار شد و اثبات کرد که به دشمن نمی‌توان اعتماد کرد.

وی همچنین با اشاره به شیوه مذاکره غیرمستقیم ایران با آمریکا در برخی مراحل، افزود: این تصمیم حاکمیت از آن جهت بود که اولاً برای طرف مقابل شأنیتی قائل نباشیم، ثانیاً مشخص شود که حتی نامه ترامپ حاکی از عقب‌نشینی از مواضع پیشین است، ثالثاً موضوع مذاکره صرفاً محدود به مسائل هسته‌ای بوده و نه فراتر از آن، و رابعاً ایران نمی‌خواهد در افکار عمومی جهانی به‌عنوان طرف مقصر شناخته شود؛ این تدابیر نشان‌دهنده رویکرد عقلانی و عزتمندانه در سیاست خارجی است.

مدرس مدرسه علمیه حضرت نرجس(س) ساری تأکید کرد: عقل سلیم حکم می‌کند که دولت تحت فشار مضاعف دشمن تصمیم‌گیری نکند. حل مشکلات اقتصادی کشور نه در واشنگتن، بلکه در درون کشور است. نباید کشور را «شرطی» کرد؛ بلکه با تکیه بر توان داخلی، باید از بحران‌ها عبور کنیم. وقتی هنوز هیچ مذاکره رسمی انجام نشده، صرفاً با خبر احتمال مذاکره، قیمت دلار و طلا کاهش می‌یابد، این یعنی بخش قابل‌توجهی از مشکلات، ریشه داخلی دارد و راه‌حل نیز باید داخلی باشد.

در پایان، وی خطاب به طلاب اظهار داشت: مردم باید مطالبه‌گری کنند، نترسند و نیز گوش‌به‌فرمان ولایت باشند. اگر مردم وحدت و انسجام داشته باشند، دشمن هیچ کاری نمی‌تواند کند، مگر اینکه از درون کشور، فتنه و تزلزل ایجاد شود. ما طلاب نیز در تبیین مسائل و روشنگری نقش کلیدی داریم. با جهاد تبیین، باید مردم را آگاه کنیم تا در جنگ نرم، مثل جنگ سخت، پیروز شویم؛ چراکه هزینه سازش از مقاومت بیشتر است.

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha