به گزارش پایگاه خبری و رسانهای حوزههای علمیه خواهران/سمنان، معاونت فرهنگی وتربیتی مدرسه علمیه فاطمه بنت اسد س بسطام خانم ربابه حسنی از برگزاری اولین کارگاه آموزشی نظم با عنوان «آنچه همه دوست دارند» در جمع اساتید و طلاب با حضور مشاور و مبلغ فعال مدرسه خانم محبوبه نورمحمدی در نمازخانه مدرسه علمیه فاطمه بنت اسد س بسطام خبر داد.
خانم نورمحمدی در ابتدای سخنان خود بیان کرد: نظم،یعنی بیش از هر چیز، به ترتیب و چیدمان اشاره دارد. بنابراین میتوان گفت تعریف نظم به زبان ساده این است که هر چیزی سر جای خود و متناسب با جا و جایگاه خود باشد.
وی افزود: نظم و انضباط در قرآن به عنوان اصولی کلیدی برای زندگی مطلوب انسانی تبیین شدهاند. قرآن کریم، کتاب آسمانی مسلمانان، با تأکید بر این مفاهیم، مسلمانان را به رعایت نظم و پایبندی به انضباط در تمام جنبههای زندگی، اعم از فردی، اجتماعی و عبادی، تشویق میکند و نظم و انضباط در مورد مسائل عبادی بسیار مهم است.
وی تصریح کرد: نظم، به معنای داشتن ترتیب و سازماندهی در کارها و فعالیتهای روزمره است، در حالی که انضباط اشاره به پیروی از قواعد و مقرراتی دارد که برای حفظ این نظم تعیین شدهاند. این دو مفهوم، نه تنها زمینهساز پیشرفت و کارآمدی در فعالیتهای فردی هستند بلکه در سطح جامعه نیز نقش حیاتی ایفا میکنند.
خانم نورمحمدی خاطرنشان کرد: نقطه مقابل نظم اهمال کاری است که اگر در چهار مرحله کار به صورت منظم صورت نگیرد یعنی شخص دچار اهمال کاری است.
خانم نورمحمدی در پایان خاطر نشان کرد: یکی از جلوههای نظم در خلقت، چرخه آب و نحوه بارندگی و رشد گیاهان است که در سوره ق از آن به عنوان معجزهای برای تأمل یاد میشود. همچنین، قرآن به تعداد و اندازهگیری دقیق در خلقت اشاره دارد که هر چیزی بر اساس میزان و اندازهای آفریده شده است، نمونهای از این مطلب در سوره الرحمن، آیه ۷-۹ آمده که توازن و نظم را در آفرینش تأکید میکند.
انتهای پیام/
نظر شما