محبت، گفت‌وگو و صبر کلیدهای «استحکام خانواده» در آموزه‌های اسلامی است

استاد حوزه علمیه خراسان در گفت‌وگویی بر اهمیت «آموزه‌های اسلامی» در «حفظ و استحکام خانواده» اشاره کرد که با رعایت اصول مطرح شده، خانواده‌ها می‌توانند به یک محیط سالم و پایدار تبدیل شوند.

به گزارش پایگاه خبری و رسانه‌ای حوزه‌های علمیه خواهران، حوریه سادات میرمحمدی، استاد حوزه علمیه خراسان در گفت‌وگویی با اشاره به «حفظ و استحکام بنیان خانواده» از منظر قرآن کریم و اهل بیت‌(ع)، اظهار کرد: خانواده در اسلام به عنوان بنیادی‌ترین نهاد اجتماعی شناخته می‌شود که در قرآن و روایات اهل بیت به آن تأکید شده است، در آیه ۲۱ سوره روم، خداوند می‌فرماید؛ وَمِنْ آیَاتِهِ أَنْ خَلَقَ لَکُمْ مِنْ أَنْفُسِکُمْ أَزْوَاجًا لِتَسْکُنُوا إِلَیْهَا وَجَعَلَ بَیْنَکُمْ مَوَدَّةً وَرَحْمَةً ۚإِنَّ فِی ذَٰلِکَ لَآیَاتٍ لِقَوْمٍ یَتَفَکَّرُونَ، و از نشانه‌های او این است که برای شما از جنس خودتان همسرانی آفرید تا در کنار آن‌ها آرامش یابید. «این آیه نشان‌دهنده اهمیت محبت و آرامش در خانواده است.»

وی مطرح کرد: مضاف بر قرآن کریم، در روایات اهل بیت(ع)، خانواده به عنوان محیطی برای تربیت نسل‌های آینده و انتقال ارزش‌ها معرفی شده است، امیرالمومنین علی(ع) در این رابطه می‌فرماید؛ «خانواده، مهد تربیت انسان‌هاست»، که این بیان این مطلب نشان‌دهنده مسئولیت والدین در تربیت صحیح فرزندان است. 

استاد حوزه علمیه خراسان گفت: خانواده همچنین به عنوان منبع حمایت عاطفی و اجتماعی شناخته می‌شود، در قرآن کریم خداوند به اهمیت صله رحم و ارتباط با خانواده تأکید می‌کند که در نتیجه، خانواده نه تنها به عنوان یک نهاد اجتماعی، بلکه به عنوان یک محیط معنوی و تربیتی در اسلام مورد توجه قرار می‌گیرد.

راهکارهای پیشنهادی قرآن کریم و اهل بیت(ع) برای حفظ بنیان خانواده چیست؟

وی بیان کرد: حفظ بنیان خانواده در اسلام از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و قرآن کریم و روایات اهل بیت(ع) راهکارهای متعددی برای این منظور ارائه می‌دهند که می‌توان به موارد ذیل اشاره نمود؛

۱. محبت و رحمت؛ در آیه ۲۱ سوره روم، خداوند به محبت و رحمت میان همسران اشاره می‌کند، ایجاد فضای محبت و احترام در خانواده، پایه‌گذار استحکام روابط است.

۲. تربیت صحیح فرزندان؛ امام علی(ع) می‌فرماید؛ «فرزندان خود را به خوبی تربیت کنید»، آموزش ارزش‌ها و اخلاق در خانواده، نسل‌های آینده را تقویت می‌کند.

۳. گفت‌وگوی مؤثر؛ قرآن کریم به اهمیت گفت‌وگو و مشورت در خانواده تأکید دارد زیرا برقراری ارتباط مؤثر و شنیدن نظرات یکدیگر، به حل مشکلات کمک می‌کند.

۴. صبر و تحمل؛ در روایات آمده است که صبر در برابر مشکلات و چالش‌ها، از عوامل مهم حفظ خانواده است زیرا این صبر می‌تواند به تقویت روابط کمک کند.

۵. تقویت صله رحم؛ ارتباط با خانواده‌های گسترده‌تر و حفظ روابط با اقوام، به استحکام بنیان خانواده کمک می‌کند. قرآن کریم به این موضوع تأکید دارد.

۶. عبادات و مناجات؛ برگزاری دعا و عبادت مشترک در خانواده، روحیه همبستگی و نزدیکی را تقویت می‌کند.

میرمحمدی در پایان سخنان خود اذعان کرد: با رعایت اصول مطرح شده، خانواده‌ها می‌توانند به یک محیط سالم و پایدار تبدیل شوند.

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha