کنترل غضب و محاسبه نفس، راهی به سوی بیداری قلب است

استاد مؤسسه آموزش عالی ریحانة الرسول (س) ساوه در نشستی که به مناسبت سالروز شهادت امام صادق (ع) در این مؤسسه برگزار شد، گفت: یکی از راهکارهای بیداری قلب، پرهیز از افراط و تفریط است و انسان مؤمن تلاش کند تسلط بر غضب خود داشته باشد و محل و موطن اصلی غضب و محبت را بشناسد، انسانی که سلوک الی الله دارد باید محاسبه نفس داشته باشد

به گزارش پایگاه خبری و رسانه‌ای حوزه‌های علمیه خواهران/مرکزی، به مناسبت فرارسیدن سالروز شهادت امام صادق علیه السلام، نشستی با حضور حجت الاسلام و المسلمین محمد حق‌پرست از اساتید مؤسسه آموزش عالی ریحانة الرسول (س) ساوه و با حضور معاونین و طلاب رشته تفسیر و علوم قرآنی برگزار شد.

حجت الاسلام حق پرست با اشاره به روایتی از امام صادق (ع) گفت: زمانی که یک نفر غضبناک می‌شود، این حالت سبب ورود شیطان به قلبش خواهد شد و اگر کسی بخواهد قلبش را پاک کند، باید تلاش کند نَفس و فکرش را مهار کند تا زمانی غضبناک شود که رضایت خداوند را به دنبال داشته باشد.

وی در ادامه افزود: یکی از راهکارهای بیداری قلب، پرهیز از افراط و تفریط است و انسان مؤمن تلاش کند تسلط بر غضب خود داشته باشد و محل و موطن اصلی غضب و محبت را بشناسد. زیرا غضب غیرواقعی و محبت بی‌جا موجب ورود شیطان به قلب می‌شود و بر نفس انسان اثر می‌گذارد. هر اندازه که نفس به امور ناشایست عمل کند، در خواب و عمل او اثر می‌گذارد و هر چه افکار آلوده‌تر باشد، بر افراط و تفریط شخص نیز اثرگذار خواهد بود و معیار جلوگیری از افراط و تفریط این است که رضایت حق در نظر گرفته شود.

استاد مؤسسه آموزش عالی حوزوی ریحانه الرسول (س) ساوه در بیان راهکار دوم بیداری قلب، اضافه کرد: انسانی که سلوک الی الله دارد باید محاسبه نفس داشته باشد و در مسیر رضایت خداوند حرکت نموده و با بصیرت گام برداشته و به جا غضب کند و به جا سکوت نماید و دائما مراقبت و محاسبه از نفس خود داشته باشد.

وی تأکید کرد: محاسبه نفس، به معنای ارزیابی مستمر اعمال و افکار و اصلاح نقاط ضعف است و انسان باید همواره تلاش کند تا در مسیر رضایت خداوند گام بردارد.

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha