
معاون فرهنگی مدرسه علمیه امام حسین (ع) چالوس گفت: امام صادق (ع) با تشکیل حلقههای درسی در مدینه، نقش بیبدیلی در تربیت شاگردان و گسترش معارف اسلامی داشتند.
به گزارش پایگاه خبری و رسانهای حوزههای علمیه خواهران/مازندران، خانم ام البنین مجیدی معاون فرهنگی مدرسه علمیه خواهران امام حسین (علیه السلام) چالوس، در گفتوگویی در مورد نقش تربیتی امام صادق (علیه السلام) در مکتب تشیع بیان کرد: امام صادق (علیه السلام) به عنوان ششمین امام شیعیان، نقش بیبدیلی در تربیت شاگردان و گسترش معارف اسلامی داشتند، چرا که دوران امامت ایشان مصادف با ضعف حکومت امویان و انتقال قدرت به عباسیان بود، که این فضای سیاسی نسبتاً باز، فرصتی مناسب برای فعالیتهای علمی و فرهنگی ایجاد کرد.
وی افزود: امام صادق (علیه السلام) از این فرصت بهره بردند و با تشکیل حلقههای درسی در مدینه، هزاران شاگرد مانند هشام بن حکم، محمد بن مسلم و جابر بن حیان در رشتههای مختلف علوم اسلامی پرورش دادند که برخی منابع شمار شاگردان ایشان را تا ۴۰۰۰ نفر ذکر کردهاند.
معاون فرهنگی مدرسه علمیه امام حسین (علیه السلام) چالوس با اشاره به تنوع علمی امام (علیه السلام) در تربیت شاگردان تصریح کرد: ایشان؛ تنها به آموزش فقه و حدیث بسنده نکردند، بلکه در علوم دیگری مانند کیمیا (شیمی)، نجوم، ریاضیات و فلسفه نیز شاگردانی تربیت کردند.
وی در ادامه با اشاره به روشهای تربیتی امام ششم شیعیان اذعان داشت: امام صادق (علیه السلام) از روش گفتوگو و مناظره برای تقویت استدلال شاگردان خویش استفاده میکردند، و همچنین به شاگردان خویش مسئولیت میدادند تا در شهرهای مختلف در رشته های گوناگون تدریس کنند.
خانم مجیدی در ادامه با اشاره به وجود فرق های انحرافی در عصر امام صادق (علیه السلام) خاطر نشان کرد: ایشان در جهت حفظ مکتب و بقای تفکر صحیح اهل بیت (علیهم السلام) راههای مفیدی را برای مقابله با این فرقههای انحرافی مانند غلات، مرجئه و معتزله در پیش گرفتند از جمله حُسن برخورد با منکران، اقناع به شیوه پرسشگری و رفع ابهام با استفاده از استدلال عقلی و منطقی، مکتب اصیل شیعه را تثبیت نمودند.
معاون فرهنگی مدرسه علمیه امام حسین (علیه السلام) چالوس با اشاره به وظایف طلاب علوم دینی در مکتب امام صادق (علیه السلام) اظهار داشت: علمآموزی عمیق و دقیق، تهذیب نفس، تبلیغ دین با حکمت، حفظ وحدت اسلامی، مسئولیتپذیری اجتماعی از مهمترین وظایفی است که طلاب، ملزم به انجام آن هستند.
خانم مجیدی در پایان تأکید کرد: امروزه طلاب علوم دینی باید با الگوگیری از سیره امام صادق (علیه السلام)، هم در علمآموزی و هم در تبلیغ دین، مسئولیتپذیر و کوشا باشند و همچنین تربیتِ «عالمِ عاملِ مبلّغ» هدف اصلی مکتب امام صادق (علیه السلام) بوده و این همان مسیری است که توسط طلاب، باید ادامه پیدا کند.
انتهای پیام/
نظر شما