دام‌های خاموش شیطان در عاشورا و عصر ما، از انفعال تا تحریف نیت

استاد مدرسه علمیه حضرت زینب سلام الله علیها میناب گفت: فتنه‌های شیطان، از صدر اسلام تا امروز، با هدف انحراف تدریجی ایمان و بی‌اثر کردن عمل صالح طراحی شده‌اند و عبرت‌پذیری از عاشورا، راه نجات جامعه از دام‌های پنهان ابلیس است.

به گزارش پایگاه خبری و رسانه‌ای حوزه‌های علمیه خواهران/ هرمزگان، خانم میرجلیلی، استاد مدرسه علمیه حضرت زینب (سلام‌الله‌علیها) میناب، در مراسم سوگواری حضرت اباعبدالله‌الحسین (علیه‌السلام) که با حضور مدیر، کادر و اساتید این مدرسه برگزار شد، با تحلیل ابعاد پنهان فتنه‌های شیطان در عاشورا و عصر حاضر، بیان داشت: اگر ابلیس در کربلا نتوانست مانع قیام حسینی شود، در عوض بسیاری از مردم را با دام‌هایی خاموش و پیچیده به انفعال، بی‌عملی یا تحریف نیت کشاند.

وی با استناد به بخشی از آیه ۱۷ سوره آل‌عمران «الَّذِینَ یَذْکُرُونَ اللَّهَ قِیَامًا وَقُعُودًا...»، اظهار داشت: شیطان برای گمراه‌سازی انسان، دام‌هایی متنوع طراحی کرده است، یکی از شیوه‌های مؤثر او ایجاد رعب و وحشت است، همان‌گونه که ابن زیاد در کوفه با قتل مسلم بن عقیل و هانی بن عروه، مردم را به سکوت و بی‌تفاوتی کشاند، این، اولین دام شیطان است؛ ترس‌آفرینی برای از کار انداختن اراده‌ها.

استاد حوزه با اشاره به تأثیر روانی ترس، افزود: در فرهنگ قدیم گفته می‌شد «مثل خرگوشی که به‌جای فرار از شیر، خودش را در دهان او می‌اندازد»؛ این تصویر، گویای رفتاری است که انسان در اوج ترس، حتی راه نجات را هم نمی‌بیند، در کربلا نیز بسیاری با آنکه حق را می‌شناختند، تنها به‌دلیل رعب و وحشت، از یاری امام سر باز زدند.

وی دام دوم شیطان را اجرای ناقص دین معرفی کرد و گفت: یکی از فریب‌های بزرگ این است که انسان برخی احکام را بپذیرد و برخی دیگر را کنار بگذارد، امروز هم برخی برای ارث و مهریه به قرآن استناد می‌کنند، اما به‌هنگام بحث از حجاب و نماز، آن را متعلق به ۱۴۰۰ سال پیش می‌دانند.

خانم میرخلیلی در ادامه با اشاره به آیه ۲۴ سوره مائده «فَاذْهَبْ أَنتَ وَرَبُّکَ فَقَاتِلَا...»، گفت: قوم بنی‌اسرائیل هم، با آنکه حق را می‌دانستند، وقتی پای منافع به میان آمد، حاضر نشدند در راه حق حرکت کنند، و این یعنی گزینشی عمل کردن به دین.

وی دام سوم شیطان را اختلال در نیت دانست و بیان داشت: گاهی عمل انسان، ظاهراً صالح است اما نیت درونی او، شهرت‌طلبی، دیده شدن یا محبوبیت است، شیطان از همین نقطه وارد می‌شود و نیت را آلوده می‌سازد تا حتی عبادت هم بی‌اثر شود.

استاد حوزه با اشاره به سخن حضرت علی علیه السلام«الفُرصَةُ تَمُرُّ مَرَّ السَّحابِ»  افزود: دام چهارم شیطان، تأخیر در عمل و از دست دادن فرصت‌هاست، بسیاری از کسانی که دلشان با امام حسین (علیه السلام) بود، دیر اقدام کردند و به میدان نرسیدند، نیت خوب، اگر به‌موقع به عمل نرسد، مثل نداشتن نیت است.

خانم میرجلیلی به یکی از خطرناک‌ترین فریب‌های شیطان اشاره کرد و گفت: تلقین کفایت نیت قلبی، بدون نیاز به عمل، یکی از ابزارهای انحراف است، مرجئه می‌گفتند: «فقط دلت پاک باشد، عمل نکن!» درحالی‌که این تفکر، دقیقاً در جهت بی‌ارزش جلوه دادن عمل و تهی کردن دین از مسئولیت اجتماعی است.

وی در پایان خاطرنشان کرد: عاشورا، صحنه شناخت فتنه‌های ابلیسی است، اگر امروز نیز با آگاهی و بصیرت عمل نکنیم، ممکن است در همان دام‌هایی بیفتیم که مردمان زمان امام حسین (علیه السلام) را به بی‌عملی، انحراف یا حتی مقابله با حق کشاند.

دام‌های خاموش شیطان در عاشورا و عصر ما، از انفعال تا تحریف نیت

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha