مدیرکل شیلات لرستان با اشاره به اینکه سالانه ۱۵۰۰ نفر از بانوان استان آموزشهای لازم در زمینه طبخ و مصرف آبزیان را دریافت میکنند گفت: با استفاده از مربیان توانمند روشهای متنوع طبخ را به بانوان آموزش میدهیم تا مصرف ماهی در بین خانوارها افزایش پیدا کند.
به گزارش پایگاه خبری و رسانهای حوزههای علمیه خواهران، کارگاه آموزشی طبخ آبزیان با حضور حدود ۵۰ نفر از بانوان خرمآباد برگزار شد.
این کارگاه در سالن آمفی تئاتر اداره کل شیلات و با هدف فرهنگسازی و ارتقای سرانه مصرف ماهی در سبد غذایی خانوارهای استان برپا شد.
کیارش بیرانوند، مدیرکل شیلات لرستان در حاشیه این کارگاه اظهار کرد: استان به دلیل شرایط جوی مناسب، یکی از استانهای پیشرو در حوزه آبزیپروری کشور است.
به گفته وی در حال حاضر سالانه بیش از ۴۲ هزار تن انواع آبزیان در استان تولید میشود و لرستان رتبه نخست تولید ماهیان سردآبی و همچنین رتبه نخست تولید بچهماهی سردآبی کشور را در اختیار دارد.
مدیر کل شیلات لرستان افزود: حدود ۲۰ هزار نفر در لرستان به صورت مستقیم و غیرمستقیم در صنعت آبزیپروری مشغول فعالیت هستند.بیرانوند گفت: علاوه بر این، حدود ۲۰ هزار تن ظرفیت جدید در قالب مجتمعهای پرورش ماهی در دست ساخت و اجراست که طی سالهای آینده به چرخه تولید استان افزوده خواهد شد.
وی با اشاره به تغییرات سرانه مصرف ماهی در لرستان اظهار کرد: سرانه مصرف ماهی در استان حدود ۴ کیلوگرم بود اما با اجرای برنامههای ترویجی و آموزشی این میزان به بیش از ۹ کیلوگرم رسیده است.
به گفته وی سرانه مصرف ماهی در کشور ۱۴.۷ کیلوگرم و میانگین جهانی حدود ۲۱ کیلوگرم است.مدیر کل شیلات لرستان خاطرنشان کرد: کاهش فاصله مصرف ماهی و ارتقای سرانه مصرف، یکی از مهمترین اهداف ماست.
آموزش ۱۵۰۰ بانوی لرستانی
بیرانوند با بیان اینکه آموزش بانوان در این زمینه نقش کلیدی دارد، خاطرنشان کرد: سالانه بیش از یکهزار و پانصد نفر از بانوان لرستان آموزشهای لازم در زمینه طبخ و مصرف آبزیان را دریافت میکنند.
وی افزود: از آنجا که ذائقههای غذایی مردم متفاوت است، تلاش کردهایم با استفاده از مربیان توانمند در سطح استان، روشهای متنوع طبخ را به بانوان آموزش دهیم تا مصرف ماهی در بین خانوارها افزایش یابد.
مدیر کل شیلات لرستان با تأکید بر ارزش تغذیهای آبزیان افزود: مصرف ماهی به دلیل دارا بودن امگا۳ و دیگر مواد مفید، نقش مؤثری در پیشگیری از بسیاری بیماریها دارد بنابراین، ارتقای فرهنگ مصرف ماهی علاوه بر حمایت از تولیدکنندگان داخلی، به سلامت جامعه نیز کمک خواهد کرد.
انتهای پیام/
نظر شما