
برگزیده جشنواره علامه حلی از اصفهان گفت: رنج، به عنوان حقیقتی انکارناپذیر در عالم هستی و مورد درک وجدانی همه افراد بشر، اندیشه انسانی را در عرصه چیستی حقیقتش و چگونگی مواجهه با آن، به خود مشغول کرده است.
به گزارش پایگاه خبری و رسانه ای حوزه های علمیه خواهران، خانم سمیه قربانی سینی، رتبه سوم دوازدهمین جشنواره علامه حلی(ره) از مدرسه علمیه خواهران فاطمه محدثه اصفهان، در گفتوگویی پیرامون اثر خود گفت: این اثر برگزیده در قالب تحقیق پایانی سطح دو با موضوع "بررسی و شرح آیه «لَقَد خَلَقنَا الإنسَانَ فِی کَبَدٍ»" با راهنمایی خانم زهرا یاریان کوپایی است.
دانش آموخته مدرسه علمیه خواهران فاطمه محدثه اصفهان، اظهار داشت: رنج، حقیقتی انکارناپذیر در عالم هستی و مورد درک وجدانی همه افراد بشر است، اما آنچه در این زمینه همواره اندیشه انسانی را که فطرتاً طالب لذت و سعادت است، به خود مشغول کرده، چیستی این حقیقت و چگونگی مواجهه با آن است.
وی ادامه داد: پاسخگویی به پرسشهایی از این دست، منوط به تحلیل درستی از حقیقت رنج است، این تحقیق با عنوان بررسی و شرح آیه «لَقَد خَلَقنَا الإنسَانَ فِی کَبَدٍ» آراء مختلف مفسران شیعه و سنی و مطالب روایی در زمینه چیستی «کبد» را بررسی و دستهبندی کرده است. نظر غالب مفسران درباره معنای «کبد»، رنجها و مشقت انسانی در زندگی دنیوی و اخروی است. واقعیت سختیها، فلسفه وجودی سختیها و راهکارهای مقابله با آنها از مسائل مورد بررسی هستند. احتمالات درباره معنای واژه «کبد» و موانع رنجآور پیش روی انسان نیز واکاوی شده است. عالم ماده و محدودیتهای پیش روی انسان در زندگی دنیوی، به مقتضای حکمت الهی است و تا رسیدن به مرحله ثبات و قرار در آخرت ادامه دارد.
خانم قربانی گفت: در این اثر، به بیان شناخت واقعیت سختیها، شناخت دنیا، اقسام رنج، فلسفه سختیها در زندگی انسان، رنجهای پیامبر(ص)، پاداش رنجهای زندگی، راهکارهای مقابله با سختیها و مصادیق احتمالی رنجهای انسان پرداخته شده است.