کرسی آزاداندیشی "مهربانی مدنی" با حضور اساتید حوزه و کارشناسان مذهبی و با حضور جمعی از طلاب، دانشجویان، فرهیختگان و بانوان شهر، با هدف ترویج حجاب و عفاف به همت حوزه علمیه خواهران نجمیه سرخه در پارک بانوان سرخه برگزار شد.
به گزارش پایگاه خبری و رسانه ای حوزه های علمیه خواهران، کرسی آزاداندیشی با موضوع "مهربانی مدنی" به همت حوزه علمیه خواهران نجمیه سرخه و اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی این شهرستان، با حضور اساتید حوزه و کارشناسان مذهبی صدا وسیمای استان، خانم ها سالاریان، شجاعیان و پرسشگری خانم وطنی پور با حضور جمعی از طلاب، دانشجویان، فرهیختگان و بانوان شهر، به منظور تحکیم بنیان خانواده و ترویج حجاب و عفاف در سالروز ملی حجاب و عفاف در پارک بانوان سرخه برگزار شد.
ضرورت همراهی نظم با اخلاق
خانم شجاعیان در ابتدای کرسی بیان کرد: انسان یک موجود اجتماعی است و بهتنهایی نمیتواند نیازهای خود را تامین کند. یکی از مهمترین ملزومات زندگی اجتماعی، وجود نظم است. پس ما نیاز به قانونی در جامعه داریم که این نظم را ایجاد کند. اگر در کنار نظم، اخلاق مورد توجه قرار نگیرد، بازهم دچار مشکل میشویم. تمام قوانین هستی بر مبنای محبت قرار گرفتهشده است، پس ما با نگاه مهربانی و دلسوزی نسبت به یکدیگر، باید به قوانین احترام بگذاریم. قوانینی که خداوند قرار داده اول به نفع خود شخص و بعد به نفع اجتماع است.
خانم سالاریان بیان کرد: ضعیف شدن پوشش بانوان و آرایشهای گوناگون سبب شده که ارتباط زوجین تحت تاثیر قرار بگیرد و گاهی منجر به ایجاد طلاق عاطفی در خانواده شده است.
وی در پاسخ به این سوال که اگر بیحجابی آزاد شود تا بهصورت عادت درآید، آیا مشکلات حل خواهد شد؟ گفت: آنچه ما میشنویم، با آنچه در واقعیت است، بسیار متفاوت است. اگر اینچنین بود دنیای غرب امروز نباید با مشکلاتی که دیگران درگیر آن هستند، دست وپنجه نرم کند، اما ما امروز میبینیم که دنیای غرب به دنبال همجنس بازی و سکس با حیوانات رفته است و این نشان میدهد که غریزه جنسی، اشباع نشدنی است و اگر قرار بود اشباع شود، مسئله خانواده نیز دچار مشکل میشد.
خانم سالاریان در ادامه گفت: حجاب ابزاری است برای مدیریت بین محرم و نامحرم. منظور از حجاب پوششی است که جلوه گری و تحریک را به همراه نداشته باشد و حد واجب آن همانی است که شرع مقدس برای ما تعیین فرموده است.
ما باید خود را ملزم کنیم که دیگران را دعوت به معروف کنیم
در این کرسی خانم شجاعیان در سخنانی بیان کرد: بر اساس محبت و مهربانی، ما باید خود را ملزم کنیم که دیگران را دعوت به معروف کنیم. امیرالمؤمنین(ع) فرمودند: مردم دو دستهاند: یا برادران دینی شما هستند یا برادران انسانی شما. با دقت در این فرمایش مولا، می فهمیم که در قبال همدیگر مسئولیم. ما باید بپذیریم که یا امر به معروف اتفاق نیفتاده و یا اگر افتاده، با دید مهربانی نبوده که نتیجه درستی نداده است.
در ادامه خانم سالاریان در پاسخ به سوال ارتباط حفظ حجاب و حفظ کرامت زن بیان کرد: اسلام حفظ کرامت زن را در حجاب قرار داده است و فرموده: اگر زن مسلمانی وارد جامعه شد و در حجابش مشکلی بود، مردان حق نگاه ندارند.
وی در ادامه با بیان اینکه حجاب مخصوص دین مبین اسلام نبوده، گفت: حتی در ایران قبل از اسلام هم زنان دارای پوشش بوده اند و جالب این جاست که پوشش برای اشراف زادگان بوده و افراد پایین دست پوششی نداشته اند. حتی اگر ما فردی خودخواه باشیم و فقط خانواده خودمان را هم دوست داشته باشیم، می طلبد که نسبت به مسئله حجاب احساس تکلیف کنیم .
خانم شجاعیان در پایان تصریح کرد: اولیای الهی همیشه از این ناراحت بودند که انسان، کرامت و انسانیت خود را زیر پا بگذارد. بنابراین باید نگاه خود را عوض کنیم و اخلاق مان را مهربانانه تر کنیم و با این نگاه دیگران را امربه معروف کنیم که سرنوشت همه ما وابسته به هم است. ما دشمن همدیگر نیستیم و همه به بهم وابستهایم. این دشمن است که تلاش می کند تا بین ما تفرقه افکنی کند.