تفاوت سوخت‌وساز مردان و زنان در ورزش

کارشناس ورزشی گفت: تفاوت‌های فیزیولوژیکی و هورمونی بین مردان و زنان تأثیرات قابل‌توجهی بر سوخت‌وساز بدن دارند، این تفاوت‌ها سبب می‌شود که مردان به طور طبیعی میزان سوخت‌وساز انرژی بیشتری نسبت به زنان داشته باشند و به طور معمول، میزان سوخت‌وساز انرژی در مردان به دلیل عضلات بیشتر و تفاوت‌های هورمونی ۵ تا ۱۰ درصد بیشتر از زنان است.

به گزارش پایگاه خبری و رسانه‌ای حوزه‌های علمیه خواهران، تغذیه ورزشی یکی از عوامل اساسی در بهبود عملکرد ورزشی و دستیابی به نتایج بهتر است.

آنچه که در این زمینه اهمیت دارد، انتخاب مواد غذایی مناسب است که علاوه بر تأمین انرژی برای بدن، به بهبود روند سوخت‌وساز و عملکرد بدن در طول ورزش کمک کند.

در این راستا، آگاهی از تفاوت‌های فیزیولوژیکی و هورمونی بین افراد مختلف و تأثیر آن‌ها بر میزان سوخت‌وساز و نیازهای غذایی، می‌تواند نقشی مؤثر در طراحی یک رژیم غذایی کارآمد ایفا کند.

خانم رفعتی کارشناس ورزشی در این‌باره اظهار کرد: تفاوت‌های فیزیولوژیکی و هورمونی بین مردان و زنان تأثیرات قابل‌توجهی بر سوخت‌وساز بدن دارند.

این تفاوت‌ها سبب می‌شود که مردان به طور طبیعی میزان سوخت‌وساز انرژی بیشتری نسبت به زنان داشته باشند و به طور معمول، میزان سوخت‌وساز انرژی در مردان به دلیل عضلات بیشتر و تفاوت‌های هورمونی ۵ تا ۱۰ درصد بیشتر از زنان است که در این راستا، شناخت این تفاوت‌ها می‌تواند به طراحی برنامه‌های تغذیه‌ای و ورزشی مؤثرتر برای هر گروه کمک کند و بهبود عملکرد ورزشی را به همراه داشته باشد.

وی تصریح کرد: این تفاوت‌های هورمونی و فیزیولوژیکی بین مردان و زنان به‌ویژه در ورزش‌های صبحگاهی که بدن هنوز در حالت استراحت قرار دارد، بسیار قابل‌توجه است.

رفعتی خاطرنشان کرد: همچنین با افزایش سن، این سوخت‌وساز کاهش می‌یابد و به‌ویژه برای سالمندان، انرژی کمتری نسبت به جوانان مصرف می‌شود؛ بنابراین، نیاز به تحرک بیشتر و فعالیت ورزشی برای جبران این کاهش انرژی ضروری است.

وی در توضیح تغذیه مهم برای ورزشکاران صبحگاهی، ادامه داد: قبل از ورزش نباید بیش از حد کربوهیدرات مصرف کرد زیرا مصرف زیاد آن می‌تواند سبب ایجاد اختلالات گوارشی شود و ورزشکارانی که مدت‌زمان فعالیت ورزشی آن‌ها بین ۶۰ تا ۹۰ دقیقه است، بهتر است کربوهیدرات‌هایی با شاخص قندی کم تا متوسط مانند میوه‌های خشک را انتخاب کنند، همچنین مصرف پروتئین‌های پرچرب مانند پنیر، استیک، گوشت و کره باید محدود شود.

کارشناس ورزشی مطرح کرد: غذاهایی که شاخص قندی بالایی دارند مانند عسل و شکر باید بااحتیاط مصرف شوند زیرا این مواد می‌توانند سطح انسولین در بدن را افزایش داده و سپس سبب افت سریع قند خون شوند.

وی توصیه کرد: ورزشکاران قبل از ورزش صبحگاهی از یک واحد میوه یا سبزیجاتی مانند گوجه‌فرنگی استفاده کنند زیرا ورزش بدون خوردن میان‌وعده قبل از صبحانه می‌تواند سبب تغییر سطح انسولین و کاهش قند خون شود که تأثیر منفی بر عملکرد ورزشی خواهد داشت.

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha