نقش همسری و مادری باارزشمندترین نقش در کانون خانواده است

مدیر حوزه علمیه خواهران قم و رئیس همایش «زن، خانواده، امنیت» طی سخنانی اظهار کرد: در میان تمام فعالیت‌ها، باارزشمندتر و حساس‌تر از ایفای نقش همسری و مادری در کانون خانواده ندیده‌ و نیافته‌ایم و اگر این نقش آسیب ببیند، ایفای نقش اجتماعی یک زن نیز در اجتماع مثمر ثمر نخواهد بود.     

به گزارش پایگاه خبری و رسانه‌ای حوزه‌های علمیه خواهران، خانم زهرا عزیزاللهی مدیر حوزه علمیه خواهران قم و رئیس همایش  «زن، خانواده، امنیت» در مراسم اختتامیه نخستین همایش ملی زن، خانواده و امنیت که پیش از ظهر امروز در سالن آیت الله شرعی مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه خواهران برگزار شد طی سخنانی اظهار کرد: صحبت از زن، خانواده، امنیت است؛ در میان تمام فعالیت‌ها، باارزشمندتر و حساس‌تر از ایفای نقش همسری و مادری در کانون خانواده ندیده‌ و نیافته‌ایم و اگر این نقش آسیب ببیند، ایفای نقش اجتماعی یک زن نیز در اجتماع مثمرثمر نخواهد بود.     

مدیر حوزه علمیه خواهران استان قم با اشاره به آمار و ارقام مجموعه دستاوردهای این همایش اعلام کرد: در طول فعالیت‌های این همایش دستاوردهایی به ثبت رسیده که می‌توان به دریافت ۳۲۸ مقاله و پذیرش ۱۷۳ مقاله، ۱۱۰ نشست تخصصی، ۶ کرسی علمی- ترویجی، ۴ ویژه‌برنامه مناسبتی، انتشار ۱۵ مقاله علمی- پژوهشی و ۷۰ مقاله در نشریات تخصصی اشاره کرد که بیشترین میزبانی آن به‌ترتیب به استان‌های قم، خراسان رضوی و تهران اختصاص دارد.

وی اضافه کرد: در طول فعالیت‌های همایش زن، خانواده، امنیت۸۴ نفر از ارائه‌دهندگان نشست، توسط خواهران و ۲۶ ارائه تدسط برادران انجام پذیرفته و ۸ مقاله حائز رتبه‌های برتری شدند.

خانم عزیزاللهی چاپ کتاب چکیده مقالات از ۹۴ چکیده برگزیده، چاپ کتاب گزارش نشست‌های تخصصی از ۱۵ نشست برگزیده و چاپ ویژه‌نامه مصاحبه با نویسندگان همایش را نیز می‌توان از جمله دستاوردها و فعالیت‌های این مجموعه برشمرد.

در میان تمام فعالیت‌ها، باارزشمندتر و حساس‌تر از ایفای نقش همسری و مادری در کانون خانواده ندیده‌ایم و نیافته‌ایم

در میان تمام فعالیت‌ها، باارزشمندتر و حساس‌تر از ایفای نقش همسری و مادری در کانون خانواده ندیده‌ایم و نیافته‌ایم

وی در ادامه سخنان خود پیرامون موضوع زن، خانواده و امنیت، اذعان کرد: زن می‌تواند فردگرای صرف باشد، مظهر تجمل و تفاخر و می‌تواند جامعه‌گرای صرف باشد که ارضای او برابر اغنای او و کوتاه‌مدت خواهد بود، اما این اعجوبه می‌تواند تکامل‌گرا و بالله باشد و در پی رشد خود باشد و از رشد دادن اطرافیان خودش نیز خرسند باشد.       

رئیس همایش ملی زن، خانواده، امنیت، ضمن قرائت کلام‌الله مجید بیان داشت: زن در طول و سایه ولایت الهی می‌تواند مصداق محقق "یُخرِجُهم مِن الظُّلماتِ إلی النُّور" باشد، حصن و چتر تدبیر احساس و تعقل باشد. می‌تواند یک کاری را در بستر منزل برای فرزندش انجام بدهد، صرفاً برای لذت بصر و تفاخر. بالاتر از آن می‌تواند همان کار را برای جلب رضایت همسرش فراهم کند در مسیر جلب رضایت الهی و بالاتر از آن، هر اقدامی برای نظام اسلامی در سایه جلب رضایت الهی و بالاتر از آن، رساندن صدا به کل جهان؛ یعنی پله‌های نردبان ارتقاء بسانِ غیرهم‌جنس برای خودِ زن هم فراهم است.

وی تصریح کرد: زن می‌تواند مظهر عفت آگاهانه و اختیار باشد، همچنانکه ممکن است مظهر عفت تحمیلی و انفعالی باشد. همچنین ممکن است مظهر مظلومه‌ی طغیان اخلاقی باشد همچون آمار رعب‌آور وضعیت زنان در جوامع غربی و یا می‌تواند ملکه امنیت‌سازی و امنیت‌داری باشد که این در عرصه‌ی سرزمین‌های پایبند به اصول و ارزش‌های اسلامی محقق می‌شود.

مدیر حوزه‌های علمیه خواهران قم در ادامه افزود: لازم به دقت است که برای امنیت‌سازی و امنیت داری رابطه متقابل برقرار است چنانچه امام سجاد علیه‌السلام می‌فرمایند: و إن کانَ حَقُّکَ علَیها أوجَبَ فإنّ لَها علَیکَ أن تَرحَمَها" اگرچه حق تو بر گردن زن واجب‌تر و بیشتر است اما بر تو است که با او مهربان‌تر باشی(میزان‌الحکمه ج۵، ص۹۸)

وی دو نکته در انتهای مباحث را قابل تامل دانست و گفت: نخست اینکه زن، خانواده، تامین امنیت و سبکهای آن، جزئی از بخش حقیقی و نرم افزاری حکمرانی اسلامی هست و لذا صحبت‌کردن و نمایه‌سازی از تصویر و جایگاه زن در بستر امنیت و خانواده و دیدن چارچوب اجرایی آن مستلزم مراعات چند جهت است: نگاه منظومه‌ای نه هاله‌ای، نگاه پیوستاری، نگاه جامع بین بینش و ارزش و کنش، لحاظ ساخت نظری و عملی به طور توأمان و مراجعه به همه منابع متقن در این زمینه.    

خانم عزیزاللهی در ادامه تاکید کرد: قابل هشدار و تامل است که جریانمند نشدن معارف اقامه ای به موازات معارف تبیینی، ضعف نظریه‌پردازی در حوزه زن، خانواده و امنیت با رویکرد اسلامی، فاصله‌ی قابل توجه بین آرمان‌ها و واقعیت‌ها و عدم تناظر و سنخیت تجویزها با نیازها  می تواند بسیار آسیب‌زا باشد.

وی ضمن قدردانی از عوامل برگزاری این همایش اعلام کرد: یکی از آثار این همایش می‌تواند الزام خودِ مجموعه مجری همایش، به بررسی و پایش خروجی‌های خود از جهت میزان توانمندسازی خواهران در بستر خانواده و امنیت و از سویی تسهیل‌گری در این بستر برای بانوان باشد و اینکه چه اقداماتی انجام شده و چه خلاءها چالشهایی وجود دارد و چه الزاماتی را می‌طلبد.

رئیس همایش ملی زن، خانواده، امنیت در پایان سخنان خود ضمن قرائت دعای فرج اظهار کرد: امیدواریم حوزه‌های خواهران گام‌های تبیینی و اقامه‌ای در خورِ جایگاه خودش را در بستر این موضوع بردارد.

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha