تأثیر امام صادق علیه السلام و شاگردان ایشان در مکتب شیعه

معاون مدرسه علمیه قدسیه بهشهر گفت: شاگردانی که در دانشگاه امام صادق علیه السلام تربیت شدند همانند سدی استوار و خلل‌ناپذیر در مقابل یورش و هجوم موج‌های الحادی ایستادند، طلاب و مبلغان هم که در امتداد همان مکتب تحصیل علم می‌کنند همواره باید آماده پاسخگویی به نیازهای معنوی و شبهات در دین باشند و دیگران را برای فراگیری و تفقه در دین تشویق کنند.

به گزارش پایگاه خبری و رسانه‌ای حوزه‌های علمیه خواهران/مازندران، مطهره فغانی لمراسکی معاون فرهنگی مدرسه علمیه در گفت‌وگویی با موضوع سالروز شهادت مؤسس مکتب شیعه و دانشگاه بزرگ امام صادق(ع) اظهار کرد: امام صادق علیه السلام بعداز شهادت پدر بزرگوارشان، مدرسه‌ای که در واقع هسته دانشگاه بزرگی بود را بنیان نهاد و رهبری دینی امت و مسئولیت‌های بزرگ امور سیاسی آنان به ایشان انتقال یافت.

 وی گفت: شاید نتوان در تاریخ همانند مدرسه امام صادق علیه السلام مدرسه‌ای فکری یافت که توانسته باشد نسل‌های متوالی را تحت تأثیر خود قرار دهد و اصول و افکار خود را بر آن‌ها حاکم سازد و مردمی متمدن و فرهیخته با کیان و موجودیتی یگانه بنیان نهاده باشد.

معاون فرهنگی تأکید کرد: در تاریخ شمار کسانی که مستقیماً از افکار و اندیشه‌های این دانشگاه سیراب شده‌اند به چهار هزار نفر می‌رسد. زمانی اهمیت این مسأله بیشتر روشن می‌شود که بدانیم این مدرسه در آگاهی بخشی به مردم مسلمان دوران خود و نیز مسلمانانی که تا به امروز بعد از آن‌ها آمده‌اند و نقش اول را در تاریخ داشته و این که فرهنگ اصیل اسلامی تنها از این چشمه فیاض، جریان گرفته است. جز مکتب امام صادق هیچ مدرسه و مکتب فکری اسلامی باقی نماند که از کیان و وحدت و اصالت خود در تمام ابعاد زندگی محافظت کند.

فغانی تصریح کرد: کسانی که به مدرسه امام صادق علیه السلام می‌آمدند، اهل منطقه و ناحیه‌ای خاص نبودند سرشت جهان اسلام در عصر امام صادق علیه السلام چنان بود که گسترش علم فرهنگ و معرفت را در هر خانه‌ای اقتضا می‌کرد، از این رو، مردم در آن روزگار به فراگیری علم و دانش شتاب ورزیدند و برای دستیابی به دانش بیشتر، خود را به محضر امام صادق علیه السلام رساندند.

معاون فرهنگی در پایان با اشاره به آغاز پذیرش حوزه‌های علمیه گفت: شاگردانی که در دانشگاه امام صادق علیه السلام تربیت شدند همانند سدی استوار و خلل ناپذیر در مقابل یورش و هجوم موج‌های الحادی ایستادند و از عهده پاسخ‌گویی بر آن جریان برآمدند و متوقف نشدند. طلاب و مبلغان هم که در امتداد همان مکتب تحصیل علم می‌کنند همواره باید آماده پاسخگویی به نیازهای معنوی و شبهات در دین باشند و دیگران را برای فراگیری و تفقه در دین تشویق کنند که بهترین مکان برای تربیت این افراد حوزه‌های علمیه است.

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha