تعلیم و تهذیب پیش مقدمه استقرار تمدنی اسلامی است

مدیر حوزه‌ علمیه حضرت مریم کابل افغانستان در اولین پیش‌نشست امتداد اجتماعی اندیشه‌های تمدنی امام و رهبری در گستره بین‌المللی گفت: طبق فرموده رهبر انقلاب مهم‌ترین وظیفه حوزه‌های علمیه بلاغ مبین است و این امر تحقق پیدا نمی‌کند مگر با تعلیم و تهذیب، دو محوری که جامعه اسلامی اگر بخواهد تمدن اسلامی را در خود شکل بدهد باید به شکل جهانی مطرح کند،چراکه تعلیم و تهذیب پیش مقدمه استقرار تمدنی اسلامی خواهد بود. 

به گزارش پایگاه خبری و رسانه‌ای حوزه‌های علمیه خواهران، سیده حلیمه حسینی، مدیر حوزه‌ علمیه حضرت مریم کابل افغانستان در پیش نشست همایش «منشور روحانیت امامین انقلاب؛ ظرفیت های تحقق حوزه علمیه خواهران پیشرو و سرآمد» با موضوع «امتداد اجتماعی اندیشه های تمدنی امام و رهبری در گسترده بین المللی» که در سالن شهید سلیمانی مرکز مدیریت حوزه علمیه خواهران برگزار شد، درباره امتداد اجتماعی اندیشه‌های تمدنی امام و رهبری را مهم ترین وظیفه حوزه‌های علمیه را خواند و مهم ترین انتظاری که از حوزه‌های علمیه می‌رود استقرار تمدن اسلامی برشمرد.

 وی درباره نقش حوزه‌های علمیه بانوان گفت: مردم افغانستان اسلامی، افرادی‌اند که در طول تاریخ مجاهدت خودشان و حیات خود را در ارزش‌های اسلامی به اثبات رسانده‌اند و از وجود و قوام فرهنگ سرزمین شیعیان تا پای جان گذشته‌اند و بر این اصل اصرار و استمرار دارند. حوزه علمیه حضرت مریم سلام الله علیها نیز برای تطبیق و نهادینه کردن این ارزش‌ها فعالیت می‌کند و طبق فرموده معظم رهبری که مهم‌ترین وظیفه حوزه‌های علمیه بلاغ مبین است، این امر تحقق پیدا نمی‌کند مگر با تعلیم و تهذیب، دو محوری که جامعه اسلامی اگر بخواهد تمدن اسلامی را در خود شکل بدهد باید به شکل جهانی مطرح کند، چراکه این تعلیم و تهذیب پیش مقدمه استقرار تمدنی اسلامی خواهد بود.

مدیر حوزه‌ علمیه حضرت مریم کابل افغانستان افزود: مهم است در عصر جهانی سازی جهان اسلام و مردم مسلمان که حرفی برای گفتن دارند بتوانند رسالت اسلام را که یک رسالت جهانی است درست فهم کرده، درست تبیین کرده و درست بیاموزند و بعد درست تبلیغ و توضیح کنند و این‌ موارد با محور قرار دادن اصل بلاغ مبین شفافیت جهانی منتقل پیدا می‌کنند و تا رسیدن به هدف عالی و متعالی که استقرار تمدن اسلامی است ادامه پیدا می‌کند.

 حسینی بیان کرد: حوزه‌های علمیه خواهران داخل ایران و چه در کشورهای دیگر در حقیقت از میراث‌های گرانبهای حضرت امام خمینی رحمت الله علیه است که برای ما به میراث گذاشته‌اند.

وی با اشاره به نقش حوزه‌های علمیه بانوان برای تحقق فرمایشات رهبری و تحقق آرمان‌های امام خمینی(ره)، افزود: با تعلیم و تهذیب است که می‌شود جامعه اسلامی و تمدن اسلامی را گسترش داد و مگر مدیریت و مهندسان و تئوری‌پردازان جامعه‌سازی و تمدن‌سازی را کسی غیر از زنان و مادران خانواده‌ها هستند، مگر زیربنای یک جامعه منهای حضور زن  ساخته می‌شود.

مدیر حوزه‌ علمیه حضرت مریم کابل افغانستان گفت: زن نیاز دارد با افق اندیشه‌پردازی مبتنی به ارزش‌ها و آموزه‌های اسلام و مکتب اهل بیت علیهم السلام انسان ساز باشد و در جهت تولید و تربیت و در حقیقت توانمندسازی انسان کامل حرکت کند تا تمدن اسلامی، جامعه اسلامی، نظام اسلامی و حکمرانی اسلامی تحقق پیدا کند و نقش ماد،ر نقش زن و زنان جامعه از این رو اهمیت ویژه‌ای دارد.

وی گفت: ساز و کار این تربیت و این اندیشه ‌پردازی  در حوزه‌های علمیه بانوان تحقق پیدا خواهد کرد و نقشی کلیدی و نقش محوری می‌توانند داشته باشند.

حسینی گفت: برای رسیدن برای تحقق اهداف متعالی که بیان شد، نیاز است ما بازنگری به ساز و کار و روش تدریس و روش فهم و روش تعامل در حوزه‌های علمیه زنان داشته باشیم. حضرت آقا می‌فرماید تمدن نوین اسلامی به معنای کشورگشایی نیست، جهان اسلام به دنبال کشورگشایی نیست، بلکه این تمدن اسلامی و این جهانی‌سازی مفاهیم به معنای اثرپذیری افکار امت‌ها از اسلام و مبانی اسلامی است و اگر قرار است اثرگذار باشیم، حرفی اثرگذار و منش و دیالوگ و تعاملی اثرگذار کجا باید شکل بگیرد، زن مسلمان امروز اگر بخواهد جایگاه بین المللی خود را داشته باشد و اگر بخواهد حرفی برای گفتن برای تعامل با منطق شرق و غرب عالم داشته باشد، حوزه‌های علمیه بانوان این نقش حمایتگری و توانمندسازی را دارد و اگر حوزه‌های بانوان ضعیف عمل کنند و دچار رکود و سکون شوند و این جریان اتفاق نخواهد افتاد و زنان اسلام شناس و زنان عامل اسلام هرگز تحقق پیدا نخواهد کرد. 

وی گفت: امروز ما نیازمند گفت‌وگوها و تعامل شبکه‌سازی آسیب شناسی هستیم و اینکه حوزه‌های علمیه بانوان با یکدیگر تعاملی اثربخش به سمت توانمندسازی، مؤلفه سازی و ایجاد روش‌های پویا داشته باشند.

مدیر حوزه‌ علمیه حضرت مریم کابل افغانستان افزود: برای ارائه سبک زندگی اسلامی در کشورهای مختلف با ادبیات دینی، باید اتاق فکر تشکیل شود، اتاق فکرهایی که از کشورهای مختلف بانوان فعال و اندیشه‌پرداز در این عرصه حضور پیدا کرده و برای کل جهان ارائه کنند، چرا که رسالت اسلام جهانی است و زنان نیازمندی در جهان آماده شنیدن و بیرون آمدن از منجلابی است که فرهنگ اومانیستی امروز بر گرده زن تحمیل کرده است.

وی گفت: برای نجات این قشر از بانوان حوزه‌های علمیه زنان و بانوان می‌توانند پرچمدار و تئوری‌ساز و اندیشه‌پرداز باشند  و الگوهای عملی را تقدیم جامعه کنند. 

حسینی بیان کرد: ما در زندگی خانواده‌ها، در روابط بین همسر، در روابط ملت و دولت و حاکمیت و تا سطح بالا در سطح حکمرانی نیازمند تربیت مردان و زنان هستیم که  بتوانند این امر مهم را محقق بسازند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha