
استاد اخلاق حوزه در جلسهای پرمحتوا و الهامبخش که در مدرسه علمیه تخصصی نرجس خاتون(س) برگزار شد، نعمتهایی که از نگاه اهل بیت علیهمالسلام بهعنوان والاترین سرمایههای دنیوی شناخته میشوند، با نگاهی عمیق، کاربردی و ناظر به زندگی امروز بررسی شد.
به گزارش پایگاه خبری و رسانهای حوزههای علمیه خواهران/ اصفهان، حجتالاسلام و المسلمین حسین مرتضویپناه استاد اخلاق حوزه در نشست اخلاقی در جمع طلاب مدرسه علمیه نرجس خاتون (س) شاهینشهر به تبیین موضوع «بالاترین نعمتهای دنیا از منظر اهل بیت علیهمالسلام» پرداخت و با اشاره به کلام نورانی خواجه عبدالله انصاری که میگوید: «خدایا، آنکه را عقل دادی، چه ندادی؟»، عقل را نخستین و والاترین نعمت الهی دانست.
وی با بهرهگیری از روایات اهل بیت علیهمالسلام، عوامل تقویت و کمال عقل، نظیر احسان به والدین را مورد توجه قرار داد و در مقابل رذایلی چون غضب، حسادت و کینه را از آفات عقل برشمرد.
استاد اخلاق حوزه در این راستا به فرمایش حضرت امیرالمؤمنین علیهالسلام اشاره کرد که فرمودند: «بپرهیز از غضب، که آغازش دیوانگی و پایانش پشیمانی است.»
حجتالاسلام مرتضویپناه در ادامه «عافیت» را دومین نعمت بزرگ از منظر معارف اسلامی معرفی کرد و با استناد به دعاهایی همچون دعای ابوذر و دعای سجده آخر نماز، اهمیت این نعمت را در ابعاد مختلف زندگی تبیین نمود.
وی با نقل سخنی از امام صادق علیهالسلام در هنگام از دست دادن فرزند که فرمودند: «خدایا شکر که مصیبت دینی نبود»، بر ضرورت حفظ سلامت اعتقادی تأکید کرد.
حجتالاسلام مرتضویپناه دلبستگی به دنیا و غفلت از آخرت را از عوامل اصلی ابتلا به مصائب دینی دانست.
استاد اخلاق حوزه در بخش پایانی سخنان خود با اشاره به دیگر نعمتهای ارزشمند دنیا، «ذکر خدا»، «دعای خالصانه»، «انفاق در راه طاعت» و در رأس همه، «نعمت ولایت اهل بیت علیهمالسلام» را از موهبتهایی دانستند که باید همواره برای حفظ و بهرهبرداری از آنها کوشید.
وی با یادآوری مضامین بلند صحیفه سجادیه و دعای ابوحمزه ثمالی، توجه به این معارف نورانی را برای طلاب و اهل معرفت امری ضروری برشمرد.
انتهای پیام/
نظر شما