پیام رهبری؛ زنگ بیدارباش حوزه‌ها/ طلاب خواهر، الگوی زن مؤمن و اثرگذار

مدیر حوزه علمیه خواهران یزد پیام رهبری به سالگرد بازتأسیس حوزه علمیه قم را دمیدن روح تازه‌ به کالبد حوزه‌های علمیه خواند که افزون بر ایجاد امید، تکالیف جدیدی را نیز متوجه این نهاد دینی ساخته است.

به گزارش پایگاه خبری و رسانه‌ای حوزه‌های علمیه خواهران/ یزد، حجت الاسلام والمسلمین محمد کارگر شورکی، مدیر حوزه علمیه خواهران استان یزد در گفت‌وگویی با اشاره به پیام رهبر معظم انقلاب اظهار داشت: پیام حضرت آقا پرمحتوا و بصیرت بخش، هشداردهنده و امیدآفرین است و با نگاه نافذ خود پدرانه و دلسوزانه، حوزویان را به گذشته حوزه و حال و آینده آن توجه داده‌اند، پیامی که روحی تازه‌ به کالبد حوزه‌های علمیه دمید و افزون بر ایجاد امید، تکالیف جدیدی را نیز متوجه این نهاد دینی ساخته است.

وی افزود: گذشته حوزه یعنی حوزه‌ای که در سخت‌ترین شرایط با پایداری مخلصانه و متوکلانه آیت الله العظمی حائری(ره) بازتأسیس شد و سالها زیر فشار حداکثری رضاخانی بود، ماند و رشد کرد و سرانجام ستمگر خبیث نابود شد و خورشیدی چون حضرت روح الله از آن حوزه سر بر آورد.

حجت الاسلام والمسلمین محمد کارگر شورکی ادامه داد: مقام معظم رهبری، حوزه کنونی را زنده و بالنده و ظرفیت عظیمی برای فردای کشور و امت دانستند که امیدهایی را زنده می‌کند، اما با توجه به فاصله قابل توجهی که با وضعیت کنونی دارد راهکارهایی را ارائه فرمودند تا فاصله را کاهش دهد، یکی این که حوزه باید به‌روز باشد و به‌طور دائم با زمان حرکت کند، بلکه حتی جلوتر از زمان حرکت کند. دیگری به تربیت نیرو در همه بخش‌ها اهمیت داده شود و سوم اینکه حوزویان رابطه خود را با مردم افزایش دهند، البته راهکارهای دیگری نیز توصیه فرمودند که مجال بیان همه آنها در این گفت‌وگو نیست.

وی گفت: وظیفه حوزویان این است که این توصیه‌ها را جدی بگیرند و با توکل بر خدا و مخلصانه با گام‌های استوار بر مشکلات فائق آیند و با نگاه به گذشته امیدوار به یاری خداوند باشند و برای تحقق حوزه‌ای پیش‌رو و سرآمد باید با برنامه بود که برنامه پنج ساله حوزه خواهران با نگاه به افق ۱۴۱۴ و رهنمودهای حضرت امام خامنه‌ای (دامت توفیقاته) به اهداف بلند خود برسد. رهبری در پیام خود یادآور شد حوزه صرفاً محل درس و مباحثه نیست؛ بلکه سنگری است برای پاسداری از دین، پناهگاهی برای مردم در بحران‌ها و پایگاهی برای تولید اندیشه اسلامی.

ضرورت تسلط طلبه خواهر بر زبان نسل امروز 

مدیر حوزه علمیه خواهران استان یزد در پاسخ به سؤالی پیرامون وظایف حوزه علمیه خواهران در مواجهه با پیام رهبری، بیان کرد: اولاً باید در گروه‌های هم‌اندیشی مواردی که مربوط به حوزه علمیه خواهران می‌شود، شناسائی و استخراج کرد، سپس با توجه به شرایط و اقتضائات هر استان، مقدمات اجرای آن را فراهم نمود، مثلاً نیازهای نسل جوان آن استان را شناخت و مهارت ارتباط‌گیری درست و تأثیرگذار با آنها را آموخت، البته خود طلبه خواهر باید فهم دقیق از دین و قدرت تبیین‌گری لازم را داشته باشد و با روحیه انقلابی و جهادی گام در میدان دفاع از ارزش‌ها بگذارد و پاسخ‌گوی انبوهی از سؤالات و شبهه‌های نسل جدید باشد.

طلبه خواهر، الگوی زن مؤمن و اثرگذار

حجت‌الاسلام والسلمین کارگر شورکی جایگاه بانوان طلبه را در این مسیر بسیار مهم ارزیابی کرد و افزود: زن امروز ایرانی در معرض تهاجم امواج گوناگون فکری و فرهنگی قرار دارد، طلبه خواهر می‌تواند پناه‌گاه خوبی برای خانواده‌ها در این گونه موارد باشد و با آموزه‌های دینی نیازهای فرهنگی آنان را تأمین کند، طلاب خواهر می‌توانند، هم معلمی بصیر و هم مبلغی تأثیرگذار و هم طبیبی دلسوز برای این گونه دردهای جامعه باشند، مفاهیمی چون حجاب، عفاف، خانواده و هویت صرفاً واژه نیستند؛ بلکه اگر از عمق جان درک شوند و با صداقت بیان گردند، تأثیرگذار خواهند بود. 

وی در ادامه به برنامه‌های حوزه علمیه خواهران یزد در راستای تحقق پیام رهبری اشاره کرد و گفت: ما این پیام را مبنای کار خود در سال جاری قرار داده‌ایم و تقویت مهارت تبیین، آشنایی با رسانه، حضور مؤثر در اجتماع و تربیت طلبه‌هایی که هم اهل علم و عمل و هم مهذب باشند و هم بصیرت کافی داشته باشند، را در اولویت قرار داده‌ایم. ما معتقدیم که هر خواهر طلبه می‌تواند یک رسانه مؤثر در جامعه امروز باشد.

بلاغ مبین در گرو تربیت نیروی مهذب

مدیر حوزه علمیه خواهران یزد در خصوص مفهوم «بلاغ مبین» مورد تأکید رهبر انقلاب، تصریح کرد: بلاغ مبین، یعنی رساندن روشن و شفاف پیام دین، بدون پرده‌پوشی، تحریف و تعارف. این مهم، از عهده کسی برمی‌آید که هم دین را فهمیده باشد، هم زبان مردم را بداند و هم بتواند از ابزارهای فنی روز استفاده کند، همان طور که مقام معظم رهبری فرمودند: دامنه بلاغ مبین گسترده و عظیم است، از معارف والای توحیدی تا وظایف شخصی شرعی و از تبیین نظام اسلامی و شاکله و وظایف آن تا سبک زندگی و محیط زیست و حمایت از طبیعت و از حیوان و بسی عرصه‌ها و زوایای دیگر بشری را شامل می‌شود، لذا طلبه امروز باید با فضای فکر و فرهنگ جامعه آشنا باشد و آورده‌های تبلیغی خود را مطابق با واقعیت‌های جامعه به‌ویژه جوانان و نوجوانان به بهترین و قوی‌ترین بیان عرضه کند، حوزه علمیه باید ضعف‌های خود را در این زمینه بشناسد و برای جبران آن برنامه‌ریزی کند و مجاهدانه برای تحقق آن تا رسیدن به حوزه تراز انقلاب اسلامی تلاش کند و صف و ستاد به کمک هم این مهم را به انجام برسانند.

حجت‌الاسلام والمسلمین کارگر شورکی افزود: تلاش ما این است که در کنار علم‌آموزی، تهذیب نفس نیز به عنوان محور برنامه‌ها به صورت جدی مورد توجه قرار گیرد و کارآمدی را در میدان عمل تمرین ‌دهیم؛ از تبیین‌گری در مدارس گرفته تا حضور در فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی، طلاب قوی و کارآمد حضور جدی تری داشته باشند. هدف این است که طلبه خواهر، صرفاً به درس و بحث و دانا شدن نپردازد، بلکه در رساندن پیام حق، توانمند و عامل باشد؛ از این رو رهبری حکیم انقلاب، تربیت نیروی مهذب و کارآمد را مقدمه‌ای برای تحقق این وظیفه دانسته‌اند. در حوزه علمیه خواهران، باید این مسئله جدّی گرفته ‌شود و الحمدلله این چنین هم هست و باید بیشتر شود.

ارتباط حوزه و دانشگاه، ضرورتی اجتناب‌ناپذیر

مدیر حوزه علمیه خواهران استان یزد با اشاره به ضرورت آشنایی حوزه با یافته‌های روز جهان و همکاری با دانشگاه‌ها که در پیام رهبری مورد تأکید قرار گرفته بود، گفت: در دنیای امروز که علوم به سرعت در حال پیشرفت است، حوزه نباید صرفاً نظاره‌گر و دنباله‌رو باشد، بلکه باید به روز و با علوم مرتبط، پیشرو باشد. حضرت آقا تأکید کردند طراحی نظامات اجتماعی نیازمند شناخت دقیق از یافته‌های روز است، این بدان معناست که یک طلبه باید فهم درستی از علوم انسانی، جامعه‌شناسی، روان‌شناسی و حتی فناوری‌های جدید داشته باشد.

وی با تأکید بر لزوم ایجاد ارتباطی واقعی و هم‌افزا بین حوزه و دانشگاه، افزود: ما در یزد تلاش کرده‌ایم تا با همکاری با دانشگاه‌ها، برگزاری نشست‌های علمی مشترک و تشویق طلاب به یادگیری عمیق‌تر در علوم روز، این پیوند را جدی‌تر کنیم. حوزه‌ای که از علم روز بی‌خبر باشد، نمی‌تواند برای جامعه امروز نسخه‌ای شفابخش و تأثیرگذار ارائه کند.

افق روشن و مسئولیت‌آفرین پیش روی حوزه بانوان

حجت‌الاسلام والمسلمین کارگر شورکی با اشاره به تعبیر مهم رهبر انقلاب مبنی بر اینکه تأسیس حوزه بانوان «ابتکاری مهم و اثرگذار» بوده است، اظهار داشت: ما امروز در جایگاه یک ابتکار قرار داریم که باید آن را به شکوفایی برسانیم. حوزه خواهران امروز صرفاً یک مجموعه آموزشی نیست؛ بلکه فرصتی تاریخی برای بازتعریف نقش زن مسلمان در جامعه معاصر است. افق پیش روی ما، تربیت بانویی است که عالم و آگاه است و در صحنه حضور دارد.

وی تأکید کرد: برنامه‌ریزی‌ها باید به گونه‌ای باشد که خواهران طلبه، نه تنها در تربیت نسل حاضر و آینده نقش‌آفرین باشند، بلکه خود به عنوان مرجع فکری، علمی، فرهنگی و دینی شناخته شوند و ما به عنوان عضو کوچکی از حوزه علمیه خواهران، تلاش می‌کنیم در این مسیر گام‌های تأثیرگذاری برداشته شود؛ چه در عرصه پژوهش، چه در تولید محتوای دینی ویژه زنان و خانواده و چه در تبیین مسائل کلان فرهنگی از منظر نگاه زن مؤمنه و طلبه تراز و آگاه و بصیر به حوادث نوپدید که زنان و دختران با آن مواجه می‌شوند.

مدیر حوزه علمیه خواهران یزد در پایان از دغدغه‌مندی رسانه‌ها در پیگیری موضوعات دینی و فرهنگی قدردانی و ابراز امیدواری کرد که با هدایت‌های رهبری و دعای حضرت ولی‌عصر(عج) بتوانند سربازانی صادق و خدمتگزار برای اسلام و انقلاب باشند.

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha